Projekat

 

 

Postavljeno 30. januara 2011. by admin

Ovo je projekat prezentovanja na internetu sadržaja koji se odnose na bratstvo Milovića koje vodi porijeklo iz Banjana - Opština Nikšić, Crna Gora.

Kao što je napomenuto na naslovnoj strani sajta, ideja za pokretanje ovog projekta se javila onog momenta kada sam uspostavio kontakt sa Blažom A. Milovićem iz Vrbasa koji je godinama strpljivo radio na prikupljanju podataka. Svjestan činjenice da je posao te vrste veoma težak i dugotrajan, želja mi je da na neki način pomognem da se taj posao privede kraju. Odlučio sam se za ovakav vid pomoći, jer se kreiranjem ovog sajta stvaraju mogućnosti da se svi zainteresovani vrlo lako uključe i pomognu da se jedan dio posla kvalitetno privede kraju.

Podaci koji se odnose na geneološko stablo, stalno se mijenjaju i svakako da se ne misli o potpunom završetku posla. Nastaju nove generacije, stablo se širi i ažuriranje podataka i dogradnja geneološkog stabla je na neki način posao koji bi trebalo da se odvija u kontinuitetu. Uzimajući u obzir da je od izrade i završetka prethodnog geneološkog stabla, prošlo oko 30. godina, sasvim je jasno da postoji obilje podataka koji se odnose na mlađe generacije kojima bi trebalo dopuniti prethodno stablo. Ako se već postojećim podacima dodaju i oni koji se odnose na potomke po ženskoj liniji, što svakako treba uraditi, sređivanje postaje neuporedivo obimnije.

Uvjeren sam da ima još bratsvenika koji poput Blaža prikupljaju podatke, pa će njihovo uključivanje biti od posebne važnosti za ovaj projekat.

Kad je riječ o podacima sakupljenim u dosadašnjem periodu, potrebno je naglasiti posebnu zahvalnost koju Blažo upućuje velikom broju pripadnica ženskog dijela našeg bratstva (strine, babe, tetke, sestre, snahe, đevojke Milovića), koje su se po pitanju sakupljanja i dostavljanja podataka pokazale znatno angažovanije od pripadnika muškog dijela.

Postoji vrlo jednostavan način kako svaki pojedinac može pomoći u prikupljanju podataka. Dovoljno je da tačne podatke o sebi i svojim najbližima dostavite na e-mail adresu koja je navedena na stranici kontakt. Slanjem tih podataka značajno pomažete da sadržaji budu precizni i kvalitetno prezentovani.

Sakupljanje i prezentovanje podataka za pravljenje geneološkog stabla jeste osnovni, ali ne i jedini cilj ovog sajta. Dobro je ako se na stranicama ovog sajta nađu i svi drugi sadržaji koji se odnose na Miloviće iz Banjana, kao što su podaci o mjestima odakle potiču, đe danas žive, galerije starih i novih fotografija, istorijska građa, zapisi, književna i druga djela pripadnika bratstva, kao i djela od drugih autora koja se odnose na Miloviće ili šire na Banjane. Dobro došle su sve sugestije, prijedlozi, mišljenja koja će doprinijeti kvalitetu podataka i ovog sajta.

 

Postavljeno 20. decembra 2014. by admin

Postovani posjetioci,

U prethodne četiri godine od pokretanja sajta, kompletirani su svi ogranci i podogranci bratstva. U zadnje dvije godine (2013./2014) u dobroj mjeri je izvršena dopuna nedostajućih i ispravka netačnih podataka.

Nakon nepune četiri godine od početka realizacije ovog projekta, preminuo je Blažo Akimov Milović (08.02.1946.-27.10.2014.). U višegodišnjem radu, on je prikupio skoro sve podatke koji su postavljeni na ovom sajtu u ovom periodu. Uvažavajući ogroman rad koji je Blažo uložio na prikupljanju podataka i velike želje da se sve to publikuje i učini dostupnim svim bratstvenicima, ostaje nam obaveza da nastavimo dalji rad na prikupljanju podataka i njihovom ažuriranju.

milovici-banjani@t-com.me

Administrator sajta:
Veselin V. Milović