Pisma i komentari

Postavljeno 17. januara, 2011 by admin

Poštovani,

Pomoću ovog formulara, možete poslati Vaše sugestije, upustva vezana za naš projekat, primjedbe, kritike, pohvale i slično. Poruke koje se šalju putem ovog formulara biće objavljene na ovoj stranici, ispod formulara.
Poruke čiji sadržaj može biti uvredljiv za bilo koga (nadamo se da takvih neće ni biti) neće se objavljivati.Vaše ime
E-mail adresa

Komentar, upustvo, kritika, pohvala...

Kako ocjenjujete kvalitet naseg sajta? 

 

 

15.02.2016.  
 

Poštovani, ja sam iz BiH (opština Šipovo; istražujem rodoslov i porijeklo svog prezimena! (PO USMENOM PREDANJU, MILOVCI SU BILI MILOVIĆ † I PROMJENILI SU PREZIME KADU SU POBJEGLI IZ CG U BOSNU ILI DALMACIJU!?) Po onome što znam, pominjemo se u XVII vijeku u Dalmaciji (Vrlika, Ervrnik, Gračac kod Skradina itd.). Trenutno se nalazimo u opštini ŠIPOVO (SELO LIPOVAČA, JANJSKA VISORAVAN), magistralni put prema Kupresu. Slavimo Sv. Nikolu. Ako neko zna o kretanju Milovića prema Hercegovini, Dalmaciji i Bosnskoj Krajini, bio bih mu do groba zahvalan!!! Živi bili i neka vam je sa srećom dalji rad...
Hvala unapred.
MILAN MILOVAC

  email: milovac_m@live.com

 

22.03.2015.  
 

Svaka čast moje drage komsije Milovići, ovo je za svaku pohvalu. Dobro bi bilo da negdje napravite skup bratstvenika kao sto su Erakovići napravili. Ovo je moja dobronamjerna sugestija.
S postovanjem,
Slobodan (Đokov) Elezović

  email: slobo.elezovic@gmail.com

 

09.11.2014.  
 

Pozdrav za bratsvo.
Svaka čast za sajt.
Istina moj djed Mihajlo Kajo Milović posjeduje porodicno stablo ogranak Đoka Bajova. Drago mi je da je sve on line i dostupno. Još jednom veliki pozdrav.
Alen Milović
  email: mikanm@t-com.me

 

05.05.2014.  
 

Gospodine Miloviću,

Prvo, čestitam na izvrsnom sajtu o porodici Milović. Siguran sam da je trebalo dosta rada na tome, ali ne treba žaliti. “Bez muke se…”

Ja sam od Kovača iz Strana kod Uloga, koji su se navodno doselili iz Korita negdje oko 1850. Doselilo se pet sinova Đura Kovača dok je Đuro ostao u starom kraju.  Jedan od braće koji se zvao Vasilj (1824-1906) je moj pra-pra djed, a bio je oženjen od Milovića (Anđa).  Vasilj je bio stranjački knez, učesnik Hercegovačkog ustanka 1875 i član medžlisa u Uloškom ustanku 1882. godine. Vasilj se oženio dok su još živjeli u Koritima, i pretpostavljam da je Anđa bila od vaših Milovića. Vasilj i Anđa su imali četiri sina i dvije kćerke. Jedna kćerka im je bila udata za Aleku Buhu iz Nevesinja (sina Trifka Buhe, perjanika knjaza Nikole i koleškog kneza). Njihov najstariji sin Joko je bio komita protiv Austro-Ugarske, a ubijen je u Ljeskovom Dubu kod Nevesenja od strane šuckora. Ja pretpostavljam da je Joko za komitskog boravka u Crnoj Gori bio u ujčevini, to jest kod Milovića. Nemamo podatke kad je Joko otišao u komite i kad je tačno ubijen. Predpostavljam da je u komite otišao odmah poslije Uloškog ustanka 1882. godine. U našoj porodici je ostala priča da je Joko, koji je inače bio komitski četovođa, samo jednom došao u posjetu svojima u Strane, i da ga tada niko od porodice nije prepoznao sve dok se nije pojavila njegova majka. Iz toga bi se moglo zaključiti da je Joko bio u komitima više godina.

Oprosti za malo duži uvod, ali sam morao navesti nešto osnovnih podataka, da bih došao do dilema i pitanja koje imam, a koje ću navesti kasnije.  Nadam se da sam uspio i da izazovem interes na  tvojoj strani, jer se radi o nečemu što ima veze i sa Milovićima.  Na vašem sajtu imate popis Milovića iz 1879. godine. Anđa Milović je tada već udata za Vasilja Kovača, pa je sigurno nema u tom popisu. Da li možda imate ikakve podatke o Anđi? Imate li možda ikakve podatke o boravku Anđinog sina, Joka Kovača kod Milovića?

Sad, pošto znaš da imam porijeklo od Milovićca, uz čestiku za izvrstan sajt mogu reći i hvala.

Na kraju samo par podataka o meni. Živio sam u Sarajevu, a od 1993.godine živim u Vankuveru u Kanadi. Moj brat Stevan, koji živi u Beogradu  je prije nekoliko godina skupio dosta podataka i materijala o porodici Kovač, i od tog materijala napravio knjigu i film o našoj porodici. Radimo na pronalaženju novih podataka i popunjavanju “rupa” koje su ostale u prvom izdanju knjige. Unaprijed hvala na pomoći.

S poštovanjem,

Branislav Kovač

  email: branislav.kovac.brko@gmail.com

02.02.2013.  
 

Pozdrav za sve Miloviće, sajt je odličan i vidi se ogroman trud koji je uložen u njegovoj izradi. Zaista zadivljujuće odrađeno i može da posluži i ostalima kao najbolji primjer za izradu sajta ovakve vrste. Inače ja sam od Milovića iz Hercegovine, iz Gacka, iz sela Zagradaca a moja baba je od Miljanića iz Banjana. Još jedan veliki pozdrav za sve ljude koji su učestvovali u ovom projektu.
Milović Đorđo
  email: milovicdjordjo@teol.net

 

25.01.2013.  
 

Postovani Milovici, pozdrav svima i zelim da se zahvalim i cestitam ljudima koji su napravili ovaj sajt. Kao sto mozete videti, nosim prezime Milovic, po ocu, koji je razveden od moje majke i sa kojim nemam komunikaciju, pa bih zeleo da na ovaj nacin saznam nesto vise o mom prezimenu. Ja zivim na Ubu, kao i moj otac koji se zove Dragan, a znam da mi je deda Radomir, koji je na Ub dosao iz Aleksinca. Slavim Svetu Petku, koja je ocava slava. To je ukratko sto znam o svom poreklu, mada preko drugih rodjaka istrazujem dalje. Voleo bih ako vi imate bilo kakve informacije koje mi mogu pomoci u prikupljanju informacija.

Vidim da su ljudi ovde zaista divni, iako ne slavimo istu slavu i ne zivimo na istim krajevima Srbije i sveta, voleo bih da se ispostavi da poticemo od zajednickih predaka.

Zivi bili i svako dobro.
Milan Milović

  email: milanmilovic@hotmail.com


20.01.2013.  
 

Pozdrav,
Da li Milovići imaju kakav grb i da li postoji slika ili nešto slično?
Mladen Milovic
  email:milovic.arh@gmail.com


08.12.2012.  
 

Pozdrav svima. Moja porodica Drobnjak ja porijeklom MILOVIC iz Kuča (Brezjova). Živimo u Mojkovcu od 1820tih a prebjegli smo sa Žabljaka selo Pošćenje tada smo se jos uvijek prezivali Milovici. U porodici su nam ostale dvije priče da smo na Žabljak doselili direktno iz Kuča a druga da smo bili nastanjeni kratko u Nikšiću. Pošto stari nijesu poživili dovoljno dugo da prenesu tačno porijeklo :) najstariji predak za kojeg znamo je Periša koji je i doselio u Mojkovac sa svoja tri sina od kojih su kasnije nastali Drobnjakovići u okolini ČAČKA i mi u Mojkovcu. Krsno ime nam je Sveti Nikola to nijesu uspjeli da nam promijene:), pa ako se kome uklapa ova priča za nekog daljeg rođaka neka mi javi:). Hvala.
Marko Drobnjak
  email: markodrobnjak90@gmail.com

03.05.2012.  
 

Svaka čast za sajt, sve pohvale!
Veliki pozdrav iz Sarajeva!
Marko Milović
  email: markomilovic@live.com

 

31.01.2012.  
 

Pozdrav rođaci,
Imam predlog da se podaci upotpune u smislu gde ko zivi, sa cime se bavi, da svako ko je u prilici posalje sliku svoje familije kako bi se sutra i na ulici prepoznali. Ovi upotpunjeni podaci bi nama svima omogucili da budemo blizi kako u veselju, tako i u nekoj muci ili potrebnoj pomoci, jer mozda neko od mojih Milovica zivi blizu mene a ja to i neznam, a mozda neko ima problem koji bi neko od nas mogao da resi ili bar da pripomogne.
Takodje bi bilo zgodno da se kod nas koji smo se vise puta zenili prvoj zeni zameni naziv umesto prva da pise bivsa,a drugoj da se zameni naziv u sadasnja.To ja onako licno iz iskustva prelazem jer se svaka sadasnja zena na neki nacin oseca kao neka druga zamena. A koliko nas Milovice poznajem ima nas dovoljno koji smo se zenili vise puta.
Eto toliko za ovaj put,pozdravljam vas do sledeceg kontakta (nadam se da ce biti i uzivo)
Pozdrav od Romana
  email: roman@delmax.rs

 

12.12.2011.  
 

Pozdrav za braću Miloviće sa Kosmeta.
Nebojša Neško Mašić.
  email: domacin977@gmail.com

 

03.11.2011.  
 

Pozdrav za sve Milovice ma gde god da se nalazite.
Sajt je izvanredan i samo tako  nastavite.
Veliki pozdrav - Miljko Miljo Perovic.

  email: perovicm@web.de

 

26.10.2011.  
 

Molim za Vasu pomoc, naime moji preci vode poreklo od Luburica, iz Banjana, Zlostupa ili Rudina, ogranak Vujacica, doselili se u Gornje Dragacevo Srbija, sadasnje prezime Suluburic, slava sv. Nikola. Prvi doseljenik Jerotije sa sinovima ,Milosav, Milenko, Milovan, sinovac Rako. Vreme doseljenja 1790 do1804. Ako imate bilo kakav spis ili dokumenat, a mozda neko lice koje se bavi ovom problematikom i da poznaje migracijsko kretanje Luburica, /ima ih u Pluzinama/ molio bih Vas da mi dostavite.
Veoma sam odusevljen Vasim sajtom i smatram da je veoma koristan i poucan i za druge porodice.
Unapred sam Vam zahvalan.
Poz. Vidosav Suluburic.

  email: sulvidosav@gmail.com

 

18.10.2011.  
 

Rođače, ovo je odlično, profesionalno urađeno, puno vas sve pozdravljam i rođački iskreno volim.
Crnogorac Ljubišin Živojin (Bato)

  email: zivojin.crnogorac@gsp.co.rs

 

01.10.2011.  
 

Pozdrav svim Milovićima širom svijeta!
Jovanka Milović

  e-mail: milovic1@live.com

 

22.09.2011.  
 

Blažo svaka ti čast.
Pavle Milović

  e-mail:

 

26.07.2011.  
 
Pozdrav svim Milovićima od porodice Kunjić iz Budve.
  e-mail:

 

12.06.2011.  
 
Poštovani,
Oduševljena sam sa ovim projektom. Ponosna sam da sam i ja na neki način dio svega ovoga. Sjećam se, bila sam još dijete, kada je čika Rako Milović skupljao sve podatke o nama Milovićima u Nikšiću.
A danas sjedim ispred kompjutera i čitam zahvaljujući vama, koliko imam rodbine, koju nažalost i ne poznajem, jer već 30 godina ne živim u Nikšiću.
S poštovanjem,
Dr. Ljiljana (Mihajlova) Đurović, rođena Milović.
  e-mail: ljiljana.durovic@chello.at

 

27.04.2011.  
 
Postovani,
Pokusavam da pronadjem podatke vezane za moju familiju Milovic. Nisam sigurna da se radi o istoj porodici pa vas molim za pomoc. Naime, najstariji podatak koji mi je poznat vezan je za mog cukun cukun dedu koji se zvao Remo. Videh da Remo u vasem stablu stoji gledajuci unazad: Remo - Gorcin - Nikola - Leka - Scepan - Prodan... Ako uzmem u obzir da su poslednji u nizu potomci u granama stabla iz 1981. godine cini mi se da taj Remo nije isti covek. Imam podatak da je Remo imao sina Nikolu (za ostale ne znam) a ovaj: Rada, Scepana, Obrena i Jakova. Moj pradeda je Jakov a on mog dedu koji se zvao Risto ja sam 1976. godiste. Moji preci su se doselili iz Grahova u Zaborane kod Nevesinja. Slava nam je sv. Arhangel Mihajlo i prisluzujemo sv. Iliju. Ako vam je potrebna dopuna za stablo javite se jer imam skoro sve podatke do 2011. godista. Molim vas da mi pomognete oko povezivanja rodoslova. Veliki pozdrav, samo napred!
Milisanda Milovic Markovic
  e-mail: milisanda@open.telekom.rs

 

12.04.2011.  
 
Na jednom skupu, kod manastira Kosijerevo gde su moji Miljanići bili domaćini slave manastira, vodeći program rekla sam da naši Banjani nemaju granica jer ih nosimo svi mi koji smo u njima ponikli u najčistijim delovima srca i duše, po mnogim gradovima i kontinentima. Mislim isto tako i za svako brastvo pa zato, drage komšije i prijatelji Milovići, potrudite se i dajte svoj doprinos ovoj ideji i obogatite ovaj brastvenički sajt. Ima vas, hvala Bogu svuda i sa velikim intelektualnim i drugim dostignućima. Neka moj skromni, prijateljski doprinos bude ovih par iskreno napisanih crtica, slika koje pamtim a vezane su za nekog od Milovića. Meni svakako najdrža i najbliža porodica Milovića je familija pok. Jovana Simova. Provodila sam dosta vremena zbog svoje plemenite snaje Stanuše Bule, Jovanove ćerke, u njihovom domu i od Jovana kao mudrog, smirenog i načitanog starca čula mnoge priče. Jednom prilikom pokazao mi je i zvanični, \"državni\" papir, čini mi se dobijen u Bileći u kome j pisalo da je \"sposoban za ženidbu\". isti je davan u Kraljevini Jugoslaviji nakon detaljnih pregleda \"svake vrste\"-kako mi on tada reče. Njegov sin Dimitrije bio je jedan od najčestitijih i najbistrijih Banjana. Prerano je, pre dve godine, završio svoj životni vek...Pamtim i kuću Raka Stevanova u Zidinama. Tamo sam kao dete odlazila sa saznanjem da ću iz bajuna, od žene mu Riste, dobiti kocku šećera, nerandžu ili dvije napolitanke. Čuvala ih je dugo dok nebi svratio neko od đece pa je njima kada se zagrizu ostajali \"otisci zuba\". Pamtim to kao najvažnije slatkiše koje sam ikada pojela jer sam ih dobijala u vremenu kada ih nigde nije bilo. Često sam zaneta raznim prirodnim čudima /bube, mravi, leptiri.../ znala pustiti jagnjad na nepokošenu livadu Pobrnjaču, nedaleko od Crnog Kuka, koja je bila vlasništvo Milana Kostova. Idući tada u jedinu prodavnicu \"mješovite robe\" na Crnom Kuku, nalazio bi ih Milan ili žena mu Stana kako mrse i uništavaju sijeno ali nikada se nisu požalili niti me \"špijali\" mom, za te stvari, strogom ocu Jevtu. Jednom prilikom sam, kao već odrasla i zaposlena idući da napojim goveda na Crnom Kuku, videla njih troje da plaste na toj Pobrnjači. Otišla sam u prodavnicu, uzela neke sitnice i pri povratku zaputila se ka njima. Nisu me prepoznali Milan i Stana a ni rodjaka koja im je pomagala. Sela sam u jedan hlad gde su se skupili i rekla -E, ovo je mala pažnja za ono sve potrto sijeno na ovoj podini, dok sam bila dijete i ispričala im neke situacije iz prošlosti. Stana me zagrlila i zaplakala. Pamtim tu sliku kao jednu od lepših iz naših Banjana...Jedan od vaših najumnijih brastvenika je Jevto Milović, istoričar. Njegove studije o Njegošu zauzimaju veoma visoko mesto u prebogatoj literaturi o Njegoševom stvaralaštvu. Dolazio je jednom, kada sam bila jako mala u Dubočke a moj otac mu je sticajem nekih okolnosti, držao konja da uzjaše, nedaleko od Rakove kuće i zidina. Prepričavao je posle moj otac kako ga je istoričar pitao oće li \"konja to boljeti ako on sjedi na njemu\" i kako da se popenje tako visoko. Tako, dragi Milovići, mogla bih ispisati još mnogo divnih reči o pojedinim susretima i razgovorima ali ostavljam neke od njih, za neku drugu priliku. Srdačno i sa iskrenom podrškom da umnožite i uzvisite ovu započetu brastveničku kulu. Dobrana Miljanić, Novi Sad
  e-mail: dobrana@sbb.rs

 

26.02.2011.  
 
Poštovani, uočila sam vašu stranicu, o stablu Milovića, nažalost ja opče neznam svoje porijeklo, a isto tako niti svoju familiju Milović, a da ne kažem da neznam niti svoje porijeklo...Vrlo je lijepo ovo što ste napravili, ali imate li možda ideju kome da se ja obratim o svom porijeklu?!   Lp,
Danijela Milović
  e-mail: danijela.m78@gmail.com

 

31.01.2011.  
 
Pozdrav svim Milovićima iz Banjana pa i šire :) Sajt je odličan, sve je na vrhunskom nivou.
Damjan
  e-mail: damjan16@sbb.rs

 

22.01.2011.  
 
Pozdrav za sve Milovice sirom svijeta. Sta reci za ovakav poduhvat. Odlicno sa 5 zvjezdica :-). Nadam se da ce svi koji budu pristupili ovome sajtu na neki nacin i doprinijeti njegovom poboljsanju. Slanjem priloga, fotografija, tekstova vezanih za nase pretke i nase bratstvo.
Pozdrav za sve od Stevana Ratkova Milovica iz Trebinja.
  e-mail: stevan_milovic@yahoo.com